Свържете се с нас на телефон:

Spongiosa block 20Х20Х10

Конска спонгиозна кост.

Наличност: На склад

360,00 лв.

Доставка до вашата входна врата

Обадете ни се за повече информация за продукта.

Рекламация до 14 дни

Купете този продукт и спечелете бонус точки

Описание на продукта

Подробности

Spongiosa Blocks е колагенизирана спонгиозна кост със свински произход,произведена по оригинална технология,патентована от Tecnoss, която педотвратява кермизацията на хидроксиапатитните кристали,което води до ускурена физиологичната резорбция. Напълно резорбируеми,блокчетата притежават добре изразени остеокондуктивни и остеоиндуктивни качества.Тяхната форма и консистенция позволяват достигане на перфектно костно възстановяване при широки костни дефекти. Нещо повече,техният колагенен компонент улеснява образуването на кръвния съсирек и последващата инвазия на регенеративни и възстановяващи клетки,което позволява достигането на restitutio ad integrum на липсващата кост. Пълната им биосъвместимост и биотолерантност е демонстрирана чрез тестове върху живи тъкани в Университета в Торино,по метода ISO 10993.


Клинични индикации: Дентална и орална хирургия: вертикална и хоризонтална костни аугментации на обемни костни дефекти. Лицево-челюстна хирургия: частична и тотална реконструкция на разрушени,заради травми или тумори,анатомични структури.


Контраиндикации: Да не се използва при пациенти с алергия към колаген. Не се препоръчва поставяне в некротични и инфектирани участъци


Употреба: Продуктът трябва да се хидратира преди употреба за 5 мин. в стерилен затоплен физиологичен или антибиотичен разтвор.След това може да бъде адаптиран към реципиентната повърхност,която трябва да бъде внимателно декортикирана,за да се гарантира остеоинтеграцията. Спонгиозните блокчета трябва винаги да се фиксират с микровинтчета или с остеосинтеза.


Време за резорбция: Времето за резорбция на блоковете Spongiosa е в пряка зависимост от вида на реципиентния участък,от степента на васкуларизация и от клиничните условия при пациента. Обобщено средното време за резорбция надхвърля 8 месеца.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Каталожен номер BN2E
Производител Tecnoss Dental Italy

Ревюта

Споделете Вашето мнение

Вие разглеждате: Spongiosa block 20Х20Х10

Ключови думи

Ключови думи

Използвайте празни места, за да отделяте ключовите думи. Използвайте единични кавички (') за фразите.