Свържете се с нас на телефон:

Osteobiol gel 40 / Остеобиол Гел 40

Смес от свинска спонгиоза и компакта. Шприца 0.5сс. Подходящ за пародонтални джобове.

Наличност: На склад

129,00 лв.

Доставка до вашата входна врата

Обадете ни се за повече информация за продукта.

Рекламация до 14 дни

Купете този продукт и спечелете бонус точки

Описание на продукта

Подробности

Естествен колаген тип I и III получен със специалната технология на Tecnoss се предлага с добавен микронизиран костен кортикоспонгиозен микс (размер на частиците <200 микро- метра) за 40% от размера му, като Geл 40. И двата продукта са под формата не гел при температура под 30°; при по-голяма температура вискозитета им намалява и Gel 40 може да бъде смесен с хидроразтворими и/или липоразтворими течности.
Благодарение на колагенизирания костен кортикалноспонгиозен компонент, образуването на първичния кръвен съсирек е по- бързо и с по-добро качество, създавайки благоприятни ефекти за регенерацията на костната тъкан.
Всеки от продуктите може да бъде използван за вътрешно и външно клинично приложение, а също може да бъде и носител на липоразтворими и водноразтворими лекарствени субстанции.
Липофилният характер се дължи главно на полиненаситените мастни киселини, получени директно от първичния материал. Тези компоненти притежават значимо антиоксидантно действие и премахвайки свободните радикали подобряват тъканната регенерация.
Клинични индикации:
Gel 40: лечение на пародонтални джобове и гингивални рецесии.

Начин на употреба: Характерните за всеки от продуктите вискозитет и плътност улесняват манипулирането с продукта, давайки подобна на клей плътност и постепенно втвърдяване. Ако се втвърдяват по- бързо, то е достатъчно да се добавят няколко капки вода или затоплен физиологичен разтвор преди употреба и да се размесят до нужната консистенция.
Поставени на донорното място Gel 0 и Gel 40 се разтварят при телесна температура в кръвта, допринасяйки за образуването на кръвен съсирек.
Време за резорбция:
Gel 40 има средно време за резорбция по- малко от 4 месеца.
Големина на частиците: Средно между 120- 200 микро метра.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Каталожен номер 05GEL40S
Производител Tecnoss Dental Italy

Ревюта

Споделете Вашето мнение

Вие разглеждате: Osteobiol gel 40 / Остеобиол Гел 40

Ключови думи

Ключови думи

Използвайте празни места, за да отделяте ключовите думи. Използвайте единични кавички (') за фразите.