Свържете се с нас на телефон:

Derma / Дерма мембрана

Мембрана резорбируема. Свинска дерма.

Availability: На склад

Цени от: 131,00 лв.

Доставка до вашата входна врата

Обадете ни се за повече информация за продукта.

Рекламация до 14 дни

Купете този продукт и спечелете бонус точки

* Задължителни полета

Описание на продукта

Подробности

Характеристика:
Продуктът е произведен от дерма със свински произход по специална технология. Мембраните Derma са тотално резорбируеми. Го¬лямата им устойчивост и резистентност осигуряват перфектна стабилизация, дълговременно предпазване на подлежащата присадка на широки по площ места за присаждане. Освен действието й като бариера, също направлява прорастването на епител и предотвратява инвагинирането му.

Приложение:
Мембраната може да се оформи с ножичка до желаната форма, след това трябва да се омокри в стерилен физиологичен разтвор
за 15 мин. Веднъж добила желаната пластичност, трябва да се адаптира към мястото за присаждане. Винаги се препоръчва да се оформи джобче с еле¬ватор с цел да се стабилизира мембраната след зашиване на ламбото. Ако това не е възможно може да се прошие като юздичка с гингивалното ламбо.

Клинично приложение:
Орална хиургия и травматология – стабилизация и предпазване на големи възстановявания, при които има риск от отваряне на раната. Имплантология – предпазване на присадката при двустенни дефекти. Пародонтология – осигуряване на място при гингивални рецесии.

Време за резорбция: стандартна – около 5 месеца, фина – около 3 месеца.
Опаковка: стандартна – 20х20, 30х30, фина – 25х25

Стерилизация: гама лъчи.

Странични ефекти: не са известни.

Контраиндикации: Да не се използва при пациенти с алергия към колаген. Не се препоръчва поставяне в некротични и инфектирани участъци.

Начин на употреба: Интраоперативно след изваждане от опаковката се оформя със стерилна ножица до желаната форма и размер.След това се рехидратира с топъл физ. серум за 3-5 мин. Веднъж достигнала желаната пластичност трябва да бъде адаптирана към реципиентния участък. Препоръчва се формирането на джоб в ъглите на основата на ламбото,който да стабилизира мембраната към реципиентното място.Ако това не е възможно,мембраната трябва да се фиксира с конец към ламбата.


N.B. : При дехисценция( вторично разкъсване на ламбото) не се препоръчва отстраняване на мембраната,защото нейната пластичност и консистенция позволяват вторично заздравяване.


Внимание! Продуктът не трябва да се използва, ако опаковката е отворена или нарушена. Продуктът е за еднократна употреба и е стерилен. Ре-стерилизацията е абсолютно недопустима.

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Каталожен номер DEROS
Производител Tecnoss Dental Italy

Ревюта

Споделете Вашето мнение

Вие разглеждате: Derma / Дерма мембрана

Ключови думи

Ключови думи

Използвайте празни места, за да отделяте ключовите думи. Използвайте единични кавички (') за фразите.